Ljiljana Ranković (MN Press)
Ljiljana Ranković (MN Press)

Šampionke ne sme niko da otpiše: Ubljanke uzvratile Zvezdi istom merom za 1:1 u seriji

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.03.22. | 17:41

Izabranice Marijane Boričić slavile maksimalnim rezultatom u drugoj utakmici finalne serije

Aktuelne šampionke ne sme niko prerano da otpiše. Bile su počišćene sa terena odbojkašice Uba pre tri dana, a danas su na Banjici uzvratile Zvezdi istom merom i izjednačile u finalnoj seriji - 3:0 (25:10, 25:20, 25:18). Izabranice Marijane Boričić su pokazale igru nalik onoj koja ih je prethodne sezone dovela do titule, zabeležile maksimalnu pobedu, pa sada u mnogo boljem raspoloženju dočekuju treći obračun koji se igra na njihovom terenu u subotu.

Do trijumfa u gostima danas su došle odličnom timskom igrom, u kojoj je bilo malo grešaka. Primački tandem Ranković - Kecman je odradio posao za čistu desetku. Ljiljana je nanizala 16 poena, a Ljubica jedan manje. Aleksandra Gligorić je bila najdominantniji akter susreta kad je blok u pitanju - čak šest poena je upisala iz tog elementa (jedan više nego cela protivnička ekipa), ukupno 13. Sofija Medić je upisala devet poena, a Slađana Erić sedam. Dizač Ana Jakšić je zabeležila dva.

Izabrane vesti

U timu Crvene zvezde nije bilo nijednog dvocifrenog igrača. Po osam poena su imale na svom kontu Jelena Lazić i Dajana Bošković. Moraće Milan Gršić dobro da proanalizira zašto je došlo do pada i spremi ekipu za dugačku seriju, u kojoj je sada sve otvoreno.

Znala su odbojkašice Zvezde da će Ub doći na Banjicu sa velikom željom da pokaže da na prethodnom susretu nije prikazan realan odnos snaga. Međutim, teško da su crveno-bele mogle da očekuju da će rivalke biti ovako furiozne. Sve je od prvog poena funkcionisalo u gostujućem timu kako je Marijana Boričić želela. Počev od sigurnog prijema, preko preciznog dizanja Ane Jakšić do realizacije napada. Blok je bio postavljen tamo gde treba, u odbrani nije bilo izgubljene lopte... Sve ukupno je donelo veoma ubedljiv prvi set za Ub – 25:10.

Ljiljana Ranković je kapitenski predvodila tim, držala prijem na visokom nivou, prolazila kad god je trebalo... Ljubica Kecman je sa osmehom izlazila kao pobednik u nadigravanjima. Posle svakog osvojenog poena davala je pohvalu dizaču. Aleksandra Gligorić je postavila zid na mreži, a Sofija Medić poentirala kao da joj je prirodna pozicija korekcija. Libero Sanja Đurđević je hvatala lopte u polju i dovodila do ludila protivnice. Sve mlađe saigračice je uspešno pratila najiskusnija Slađana Erić. Zvezda je preko Jelene Lazić i Dajane Bošković pokušala da uzvrati u drugom periodu. Ali, brzi voz iz Uba se nije zaustavljao. Visoku prednost stečenu sredinom seta Ubljanke su zadržale i u završnici, pa je vrlo brzo bilo duplirano vođstvo – 25:20.

U istom ritmu su nastavile i u trećem činu. Preko Ljubice Kecman povele su 8:3, nije mnogo prošlo kada je Gligorićeva donela 12:7. Od tog trenutka kao da su se malo opustile gošće, a crveno-bele krenule na sve ili ništa. Došle su do izjednačenja, ali izgleda da je to bilo sve od njih. Brzo su u petu brzinu ponovo ubacile Medić, Gligorić, Erić i Ranković. Izgradile visoko vođstvo, koje je bilo nedostižno.

TERMINI FINALA PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prva: Ub - Crvena zvezda 0:3 (21:25, 17:25, 16:25)

Druga: Crvena zvezda - Ub 0:3 (10:25, 20:25, 18:25)

Treća utakmica - subota 16.30 na Ubu

Četvrta utakmica (ako bude potrebno) - 5. april, 17.00 u Beogradu

Peta utakmica (ako bude potrebno) - naknadno će biti određen termin

*serija se igra na tri pobede


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK Ub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara